“Vrouwen in de technische wereld zien dingen in een ander perspectief!” - Noura

Noura Alboushi Aldabbagh is afgestudeerd als HAN-student Electrical and Electronic Engineering bij Royal SMIT Transformers. Na haar afstuderen boden ze haar een baan aan als Junior Electrical Project Manager op de onderzoeksafdeling van Royal SMIT. Lees hieronder hoe zij haar stage bij Royal SMIT Transformers heeft ervaren. 

hero-image

Wat heb je gedaan bij Royal SMIT?

“Ik zou zeggen dat Royal SMIT de perfecte optie was om mijn stage bij te lopen, naast het feit dat ze ook zeer flexibel waren in alles. Ze gaven me de ruimte om mijzelf te zijn, te ontdekken en te leren. Ik was ook echt gemotiveerd om mijn best te doen! Nu werk ik aan een project dat te maken heeft met het analyseren van gegevens. Het meeste van mijn werk zal worden gebruikt om het werk van anderen binnen SMIT gemakkelijker te maken (hoop ik).”

Wat heb je voor je studie bij Royal SMIT onderzocht?

“Tijdens mijn afstudeerproject heb ik gewerkt aan de ‘schakelimpulstest’. Dit is een test die een transformator moet doorstaan voordat deze in werking treedt. Tijdens deze test moeten de twee niet-geteste fasen voor de veiligheid worden aangesloten (gebaseerd op internationale normen). Ik heb onderzocht of deze verbinding nodig is of niet en heb manieren bedacht om impulsspanningen en -stromen te meten.”

Hoe is het om als vrouw te werken in een (in Nederland vooral) mannenwereld vol innovatie en technologie?

“Ik vind het heel leuk om in Nederland aan energietechniek te werken, omdat het, schoon, up-to-date is en toekomstgericht is. Ik zou wel echt willen dat er meer vrouwen in de technische wereld komen, omdat ik denk dat wij als vrouwen dingen vanuit verschillende perspectieven zien. Ik denk dat vrouwen om details geven en dat heeft me zeker geholpen tijdens mijn werk en studie. Tot nu toe had ik een goede gastvrije omgeving als vrouw in deze wereld. Maar ik heb echt mijn best gedaan om mezelf te bewijzen (werken en studeren) en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen!”

Welke bijdrage zou jij willen leveren aan een slimmere, schonere en vooral duurzamere samenleving?

“Ik hoop echt dat we op een dag manieren zullen vinden om een groene en duurzame samenleving te ontwikkelen voor de volgende generaties. Ik heb dit kunnen doen tijdens mijn werk bij Royal SMIT en hoop dit te kunnen doen in mijn toekomstige avonturen. Ik wil aan de slag gaan bij projecten die deze richting in bewegen. Ik probeer ook altijd mensen om mij heen die geen technische achtergrond hebben bij te brengen hoe belangrijk dit onderwerp is!”

Waarom heb je gekozen voor Electrical Engineering aan de HAN?

“Er zijn een aantal redenen waarom ik voor Elektrotechniek aan de HAN heb gekozen. De HAN was erg behulpzaam met mijn aanmelding en hielp mij bovendien mijn weg te vinden. Ik kende de HAN van mijn cursussen Nederlands die ik al had gedaan. Veel mensen hebben me geholpen mijn weg te vinden. Deze redenen, samen met het feit dat het dichtbij is waar ik woon, hebben deze beslissing echt tot stand gebracht!”

Wil je het originele interview met Noura lezen? Klik dan hier